Top 10 ekstenzija za Chrome

Firefox vam je dosadio? Spor je? Ne radi kako treba? Ili samo želite isprobati nešto novo? Ukoliko ste na neko od ovih pitanja odgovorili potvrdno tu je Google Chrome.

Google Chrome je relativno nov browser, ali i začuđujuće brzo je skupio svoje korisnike. Sigurno se pitate, što ih je privuklo? Chrome vam ima mnogo toga za ponuditi, a ono najvažnije su brzina, stabilnost i jednostavnost korisničkog sučelja.

Korisnici koji su prešli na Chrome se često osjećaju nelagodno zbog toga što ne znaju koje ekstenzije koristiti ili ne znaju koje ekstenzije funkcioniraju isto kao Firefoxove, a neki često i ne prijeđu jer nisu niti upoznati s time da postoje Chrome ekstenzije.

Uglavnom, ukoliko ste nedavno prešli na Chrome, a ne znate koje ekstenzije koristiti, donosim vam deset ekstenzija koje vrijedi pogledati.

10. Webpage Screenshot

Ukoliko imate potrebu “uhvatiti” kompletan sadržaj neke stranice u sliku, ova ekstenzija će vam pomoći. Sprema cijeli sadržaj stranice u JPG sliku, neovisno o njezinoj veličini, te radi na sličan način kao Screengrab za Firefox

Instaliraj

9. Forecastfox Weather

Prikazuje vremensku prognozu za sedam dana, a sve to unutar Chrome browsera.

Instaliraj

8. Untiny

Ukoliko niste sigurni ili želite znati gdje zapravo vodi onaj skraćeni link sa Twittera, ovo je ekstenzija za vas.

Instaliraj

7. Cooliris

Omogućava pregled vaših pretraga u zanimljivom 3D načinu, no ne baš pretjerano korisnom. Ipak – tu je neki cool faktor, zbog kojeg je ova ekstenzija došla na ovu listu.

Instaliraj

6. Feedly

Feedly organizira vaše RSS pretplate i druge izvore u početnu stranicu dizajnom nalik na neki portal. Vaš osobni portal u informacije koje vas zanimaju.

Instaliraj

5. Google Reader Notifier

Ova jednostavna ekstenzija dolazi iz Googlea, a zadatak joj je da vas informira o nepročitanim stavkama u vašem Google Readeru. To radi na jedan vrlo nenametljiv način sjedeći mirno desno od adresne trake.

Instaliraj

4. Firebug Lite

Firebug Lite – svima znani Firebug iz Firefoxa sada dolazi i na Chrome. Iako lite otkriva da se ne radi o punokrvnoj verziji Firebuga – ipak je koristan za brzi pregled koda i za live-editiranje CSS-a, a punokrvnu funkcionalnost Firebuga Chrome već ima uključen Developer Tools.

Instaliraj

3. Chrome Sniffer

Ukoliko vas zanima koji site pogoni koji CMS ili koju JS biblioteku koristi, ovaj add-on to će vam otkriti. Trenutno je u stanju prepoznati preko 50 raznih CMS-ova.

Instaliraj

2. AdBlock

Ekstenzija također poznata iz Firefoxa stigla je i na Chrome. Zadatak joj je da blokira prikaz reklama i svoj posao obavlja dobro barem što se tiče toga da nas rješava nametljivosti oglasa, ali sa druge strane – funkcionira malo drugačije nego u Firefoxu. Reklame se učitavaju, ali se ne prikazuju, dok AdBlock u Firefoxu blokira i samo učitavanje.

Instaliraj

1. SmoothScroll

Zadatak ove ekstenzije je scrollanje vizualno olakšati, bez onih grubih prijelaza, uvodeći glatko scrollanje na kakvo smo navikli (barem ja :).

Instaliraj

Još ekstenzija…

Ovo definitivno nisu sve ekstenzije za Chrome, ali su dio nekih koje smatram korisnima i zanimljivima. Ukoliko koristite neku od ekstenzija koja nije ovdje spomenuta, napišite u komentarima što koristite, a svi oni koji ne znaju gdje pronaći ekstenzije, evo službeni site sa tim sadržajem.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: